Horvátországi és Tenerifei szállások egy helyen

Privlaka a Zadar-Riviéra északi csücskében, egy picike (4 kilométer széles és 7 kilométer hosszú) földnyelven terül el. Privlaka Horvátország egyedülálló települése, hiszen egy lapos, homok-félszigeten terül el. Ennek megfelelően homokos itt minden. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy Privlaka homokos strandok Mekkája.

Mivel a városka egy félszigeten fekszik, így három oldalról tenger, illetve szigetek határolják. Privlaka vonzerejét tovább növeli, hogy déli fekvésű város, így hosszasan végignézhetjük, ahogy a nap lenyugszik a szemközti szigetek dombjai között. Egy tökéletes nyaralási helyszín.

Privlaka madártávlatból

Éves szinten közel 300 napsütéses nap van, vagyis közel 2500 órán keresztül süt itt a nap. Kisgyerekes családoknak ideális választás Pirvlaka nyaralás szempontjából, hiszen a sekély partokon a tenger vize egészen 25-27 fokig melegszik fel. A nagy nyári forróságot a mistral szél kellemes szelei hűtik le egy kicsit.

 

Ismerjük meg a települést
A városka már az ókortól lakott - római helyőrség volt itt - de az első írásos emlékek csak 1296-ban említik először. Ekkor is mint egy szőlőbirtokot. A Privlaka látnivalók közül említésre méltók a XIV. században épült Szent Vitus és Szent Katalin templomok, illetve a XIX. században épült Boldogságos Szűz Mária templom. Nagyjából ezzel be is fejeztük a város műemlékeiknek kivesézését. A legfontosabb helyi látnivaló kétség kívül, a települést körül ölelő homokos strandok.

Látványos programok vannak a nyár folyamán Privlaka kikötőjénél

Két fontos esemény van a település életében. Egyik a Halászok éjszakája. Ezt minden év július közepén tartják. A halászok kihajóznak a tengerre és amit kifognak, azt az este folyamán saját maguk készítik el a főtéren. Mind e közben zenés programok és borkóstolások vannak. A másik jeles nap, minden én augusztus 8-án van. Ez a város napja, vagyis Privlaka éjszakája. Ez egy zenés, részben tradicionális, részben könnyűzenei horvátos, utcabál jellegű rendezvény. Érdemes úgy időzíteni a nyaralásunkat, hogy valamelyik ünneplésbe beleessen.

 

Nyaralás Privlakán
Ahogy említettük Privlaka strandjai körbeölelik az egész várost, a félszigetet. Mindegyik strand homokos és nagyon lassan mélyül, a tenger vize pedig kellemes langyosra melegszik fel. Kisgyerekes családoknak tökéletes választás. A helyi strandokon túl, gyógyiszapot is találunk itt. A gyógyiszap-kezelés (Mostina-kúra) asztmára, reumára és ízületi gyulladásokra a leghatásosabb.

Strand és gyógyiszap. Mindenki megtalálja amire szüksége van.

Ha meguntuk a strandolást béreljünk biciklit és fedezzük fel a szomszédos településeket, például a szomszédos Nint, mely az egykori horvát királyok koronázóvárosa volt. Több helyen kajakot illetve kenut lehet bérelni, melyekkel az eldugottabb tengerpartokat fel tudjuk fedezni. Érdemes legalább egyik nap autóba szállni és Zadarig elvezetni. Zadarban - mely a régió központja - annyi látnivaló van, mely egy egész napos kirándulást kitesz.

Érdemes kipróbálni néhány helyi éttermet is. A fő ételek a hal és a tenger gyümölcsei (rákok, kagylók). Ezt eszik grillezve, füstölve, főzve illetve rántva. További gasztronómiai különlegességek az olíva, a szárított sonka, a világhírű pagi sajt és a helyi termelésű száraz borok. Akinek nem jönnek be a tengeri ételek, javasoljuk próbálja ki a csevapot, vagy kérjen egy grillezett hústálat.

Fizessünk be egy-két hajós kirándulásra is. Vannak programok, melyek Zadarig mennek, mások a Vir szigetet kerülik meg és van olyan út is, mely a Kornati szigetvilágig megy el. Egy igazi hajós élménnyel lesz teljes a nyaralás.

A településen számos első osztályú privát apartman található. Akik sátorral vagy lakókocsival érkeznek ide, azok a Camp Dalmacija kempingben találnak helyet. A kemping 40.000m2 területen egy fenyőerdőben helyezkedik el. 350 darab 60 és 90 nm2 közötti parcella áll rendelkezésre.
 

Privlaka Budapest távolság: 640 kilométer

Főmenü

Feliratkozás a VIP listára

Miért jó ha feliratkozom a VIP listára?

- mert elsőnek értesülök akciós szállásokról

- mert elsőnek értesülök az új szállásokról

- mert elsőnek értesülök akcós szolgáltatásokról

- mert elsőnek értesülök az új szolgáltatásokról

- mert elsőnek értesülök minden demeapartments-es újdonságról

 

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

 

Google translate

 

 

 

Hajó bérlés

Kerékpár bérlés

 
free counters